tisdag

Irreversible magazine winner exhibition

Mycket glädjande har jag vunnit att få delta i Irreversible magazine winners exhibition på The Museum of Contemporary Art North Miami den 12 november 2014. Det känns verkligen hedrande och många andra duktiga konstnärer från hela världen deltar. Tack till snäll jury. 

Övriga deltagande konstnärer är:
Richard HerzogTaylor Pilote, Natalie DunhamJudy Gelles, Bear Kirkpatrick, Ira Upin, Randy Burman, Jaber AlAzmeh och Oscar Fuentes.


söndag

Omtumlande goda nyheter

Ibland får man så goda nyheter att man inte riktigt vet hur man ska hantera beskedet. Mitt i min USA-resa får jag besked att jag mottagit Svenska kyrkans kulturstipendium på 100 000 kronor. Det är fantastiskt roligt och öppnar upp för fler dagar i ateljén. Bättre kan det inte bli! Stort tack till den snälla juryn!


Vernissage på ATB10 i Kent State University Museum, Ohio

Tack vare att jag i våras fick stipendium från IASPIS kunde jag förra veckan resa till Kent i delstaten Ohio i USA och vara med på vernissagen av American Tapestry Biennial 10 Kent State University Museum. Utställningen var fint hängd och museet väldigt stiligt. Jag blev väl omhändertagen av flera av professorerna på universitet och museets chef. De visade mig runt i både i delstaten, Kent och på universitet. Så en otroligt inspirerande upplevelse. 

  

Det som berörde mig starkast under hela vistelsen i Kent var besöket på May 4 Visitors Center. Museet berättar om det som på svenska brukar kallas 4 maj-massakern, då 4 unga studenter sköts ihjäl av Ohios nationalgarde. Studenterna hade samlats för att protestera mot USAs invasion av Kambodja. Samtidigt som jag såg på bilderna från 1970 och lyssnade på den samtida musiken som spelades upp snurrade tankarna i mitt huvud; USA som precis inlett bombningar mot IS, demonstrationerna i Hongkong och SD otäcka framgång i årets val.